https://lh6.googleusercontent.com/-6iDmZLy5LrY/VIMcxh50VQI/AAAAAAAACwU/u3e-5XA4QOs/s368/DSC_0364aNAP1.jpg World Bread Day 2016 (October 16) Orzechowy Tydzień World Bread Day 2014 (submit your loaf on October 16, 2014) Festiwal Orzechowy Tydzień World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it! Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu
Filet z szynką i serem

Dziś przepis banalny w wykonaniu, a smak ....rewelacyjny:). Takowy nadziany filet robię już od wielu lat i jakoś nam się nie nudzi:) ...moze dlatego, zę za każdym razem znajduje się w nim coś innego, a to pieczarki, a to mozarella, a to camembert ... kolejnym razem będą to suszone pomidory bo troszkę takowych mam w zapasach:).

Uwielbiam jeść je z młodymi ziemniaczkami i sałatą:). Mówię Wam rewelacja:).

 

          Filet z szynką i serem 

 

FILET Z SZYNKA I SEREM

Składniki na 2 porcje:

  • 2 średnie piersi z kurczaka
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 2 plasterki ulubionej szynki
  • sól, pieprz
  • 1 jajo
  • tarta bułka
  • olej lub smalec do smażenia

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Posolić je i popieprzyć. W piersiach z kurczaka zrobić nożem nacięcie "kieszonkę". Włożyć do niej rulonik zrobiony z sera i szynki. Obtoczyć w jaju rozbełtanym z przyprawami i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na wolnym ogniu po kilka minut z każdej strony. Podawać natychmiast z ulubionymi dodatkami.

 

Częstujcie się proszę:) 

 

środa, 04 lipca 2012, jolantaszyndlarewicz

Polecane wpisy

Komentarze
2012/07/04 16:49:37
Klasyka:)
W dodatku pyszna:)
-
2012/07/04 20:43:02
Takie fileciki są pyszne. Wspaniale nadziane :) Z pomidorami suszonymi na pewno będą przepyszne również:)
-
2012/07/04 21:04:21
Bardzo takie lubimy!
-
2012/07/04 21:09:08
A ja właśnie dumam nad obiadem na dziś - to jest niezły patent :)
-
2012/07/04 22:22:36
Bardzo lubimy, chociaż robię go rzadko.
-
2012/07/04 22:35:17
A ja uwielbiam, a jeszcze nigdy sama nie robiłam. Czas najwyższy to zmienić;)
-
Gość: Isa, *.bater.net.pl
2012/07/05 00:41:40
JOluś bo klasyka się nigdy nie nudzi :) pozdrawiam
-
2012/07/05 08:58:41
cudnie, świetny pomysł
-
2012/07/05 10:47:49
Wygląda bardzo kusząco, to dla mnie taka znana odmiana dewolaja.
-
2012/07/05 12:24:59
tez takie robie, pyszniaste sa. Pozdrawiam, kochana.
-
2012/07/10 12:31:32
wyglądaja pysznie !
-
2012/07/13 14:47:43
pycha!
Ja Ci takie śniadanko,a Ty mi kotlecika! Ok??:d