https://lh6.googleusercontent.com/-6iDmZLy5LrY/VIMcxh50VQI/AAAAAAAACwU/u3e-5XA4QOs/s368/DSC_0364aNAP1.jpg World Bread Day 2016 (October 16) Orzechowy Tydzień World Bread Day 2014 (submit your loaf on October 16, 2014) Festiwal Orzechowy Tydzień World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it! Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu
Budyń jaglany kakaowy

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami .... powinny być babki, mazurki ... a ja zapraszam Was na pyszny budyń jaglany. Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, dlatego warto używać jej w naszej kuchni dość często ... a że równie dobrze smakuje na słodko, jak i na wytrawnie możliwości mamy tysiące:).

 

                 Budyń jaglany kakaowy

 

BUDYŃ JAGLANY KAKAOWY

Składniki na 2-3 porcje:

  • 1/2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej (ostudzonej)
  • 1 szklanka mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka cukru dark muscovado
  • 2 suszone figi

Wszystkie składniki włóż do misy blendera i zmiksuj na gładką masę (trwa to 3-4 minuty, choć pewnie zależy od mocy blendera). Przełóż do pucharków i schłodź w lodówce. Przed podaniem udekoruj owocami lub np. frużeliną.

 

Częstujcie się proszę:)        

poniedziałek, 14 marca 2016, jolantaszyndlarewicz

Polecane wpisy

Komentarze
2016/03/14 07:38:03
Ale bym zjadła :)