https://lh6.googleusercontent.com/-6iDmZLy5LrY/VIMcxh50VQI/AAAAAAAACwU/u3e-5XA4QOs/s368/DSC_0364aNAP1.jpg World Bread Day 2016 (October 16) Orzechowy Tydzień World Bread Day 2014 (submit your loaf on October 16, 2014) Festiwal Orzechowy Tydzień World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it! Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu
Muffiny bananowo - czekoladowe

Dziś nasza kuchnia zaprasza na pyszne muffinki, które upiekliśmy z Olkiem i Lili na Dzień Chłopca jako poczęstunek dla klasy Synka. Ponoć smakowały:) .... nam bardzo. Muffinki są wilgotne, pełne czekolady, smak bananów jest delikatnie wyczuwalny. Polecamy:).

 

          Muffiny banaowo - czekoladowe

 

MUFFINY BANANOWO - CZEKOLADOWE

Składniki na ok. 16 sztuk:

  • 3 jaja
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki kakao
  • 3 banany
  • dodatkowo 16 kostek gorzkiej (lub mlecznej) czekolady

Wymieszaj ze sobą wszystkie mokre składniki, w kolejnej wszystkie suche. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj. Na końcu dodaj rozgniecione banany i wymieszaj. Masę przełóż do papilotek (do 3/4 ich wysokości). Do każdej wciśnij na końcu kostkę czekolady. Piecz ok. 25 - 28 minut w temperaturze 180 stopni C.

 

Częstujcie się proszę:)

niedziela, 30 października 2016, jolantaszyndlarewicz

Polecane wpisy

Komentarze
2016/10/31 17:42:15
Wyglądają przesmacznie!
Na pewno wszystkim dzieciom bardzo smakowały.
-
2016/11/01 09:36:52
To coś dla mnie ! Bardzo lubię takie połączenie smaków :)
-
2016/11/01 20:27:56
Pyszne są muffinki bananowe a z czekoladą to już w ogóle pychotka!
Pozdrawiam Joluś :*